• Haberler
  • Van
  • Van Gölü'nde mikrobiyalit keşfi için dalışlar başladı

Van Gölü'nde mikrobiyalit keşfi için dalışlar başladı

Van Edremit Belediyesi tarafından açılan Dalış Okulu'nda eğitim alan öğrenciler, Van Gölü'nde, mikrobiyalitleri keşfetmek için dalış yapıyor.

Van Gölü'nde mikrobiyalit keşfi  için dalışlar başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Edremit Belediyesi, 'Van Gölü'nün Gizemli Sularına Dalıyoruz' sloganıyla,haftada 200 kişinin eğitim aldığı bir Dalış Okulu açtı. Türkiye'nin her tarafından eğitim almak için gelen öğrenciler, Vanl Gölü'nde yer alan mikrobiyalit yapılarını keşfetmek için eğitmenler eşliğinde dalış yapıyor. 

Eğitimlerle ilgili bilgi veren Dalış rehberi Serkan Ok, ülkenin en sodalı gölü olarak bilinen Van Gölü'nün, uzunlukları 1 buçuk ile 23 metre arasında değişen mikrobiyalitleri ile zengin bir yapısı olduğunu söyledi. Bu bakımdan gölün keşif dalışlarına uygun bir alan olduğunu belirten Ok, "Van Gölü mikrobiyalitleri dünyanın en büyük mikrobiyalitleri olarak kalmıyor, aynı zamanda yapıları ve su altından çıkan tatlı suyun oluşturduğu esrarengiz yapıları var. Biz bunları dalış dersi almaya gelen arkadaşlara göstermekten büyük gurur duyuyoruz. Umarım arkadaşlarımızda gördüklerinden mutlu oluyorlardır.” dedi.

"BELEDİYE'NİN DESTEKLEMESİ ÇOK GÜZEL"

Ankara’dan Van’a dalış eğitimi vermek için gelen eğitmen Aşkın Yakıştıran da, “Edremit Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Bunu her yerde görmüyorum. Türkiye’de dalış merkezleri var ama belediyenin bunu desteklemesi çok güzel,. Van Gölü farklı bir coğrafya. Dünyanın en büyük mikrobiyalitleri Van’da. Van Gölü zaten Türkiye’nin en büyük sodalı gölü ve bunları dünyaya tanıtmak lazım. Edremit Belediyesi de bu çalışmalarla büyük bir adım atmış.” diye konuştu.

Su altı dünyasını keşfettikleri için çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler de, çalışmalarından dolayı Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’a teşekkür etti.

MİKROBİYALİT NEDİR?

Mercan resifi benzeri yapılara 'mikrobiyalit' denir. Siyano bakteriler ve mikroalglerin fotosentez yapmaları sonucunda, çevredeki sudan kalsiyum karbonat çökeltmesiyle oluşan mikrobiyalitler denizin altında eşsiz manzaralar oluşturur.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme