• Haberler
  • Van
  • Van'da toplu balık ölümleri kapıda 

Van'da toplu balık ölümleri kapıda 

EÜAŞ Hidroelektrik Santraline suyun verilmemesi nedeniyle üremek için tatlı suya gelen binlerce balık, ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 

Van'da toplu balık ölümleri kapıda 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Gölü Aktivistleri, EÜAŞ Hidroelektrik Santralindeki tehlikeye karşı uyardı. Dün akşamdan itibaren, suyun verilmemesi nedeniyle üremek için tatlı suya gelen binlerce balığın oksijensizlik nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten aktivistler, yetkilileri göreve çağırdı.

GEÇEN YIL DA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ YAŞANDI

Normal şartlarda HES’lerde, balıkların yaşayacağı kadar su bırakılması gerektiğini hatırlatan aktivistler, önlem alınmaz ise geçen yıl Van Gölü’nde yaşanan balık ölümlerinin, söz konusu bölgede de görüleceğini ifade etti. 

Van'da balık ölümleri kapıda 

Aktivistler, konuyla ilgili sosyal medya çağrısında, “Van Gölü Balığı oksijensiz kalmış müdahale edilmemesi durumunda tüm balıklar oksijensizlikten yok olacaktır. Dünya harikası, endemik tür balığı üç ay korumak bu kadar zor olmamalı. Yıllardır her balık üreme döneminde bu tür istenmeyen durumlar ile karşılaşıyoruz. İlgili kurumları bu konuda görevlerini yapmaya ve hassasiyet göstermeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme