Şırnak'ta 250 bin fidan toprakla buluşacak

Şırnak'ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde çerçevesinde 250 bin adet fidan toprakla buluşturulacak.

Şırnak'ta 250 bin fidan toprakla buluşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şırnak’ta "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" çerçevesinde çerçevesinde 250 bin adet fidan toprakla buluşturulacak.

Şırnak Üniversitesi Kampus alanında düzenlenen etkinlikte çocuklar, "Geleceğe Nefes, Cumhuriyet’e Nefes" sloganıyla Cumhuriyet’in 100. yılına özel fidan dikimine katıldı.

Fidan dikim sezonu boyunca Şırnak’ta 250 bin fidan dikimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Orman İşletme Müdürlüğü Şırnak İl Müdürü Reşit Tunç, Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılında başlatmış olduğu “milli ağaçlandırma” seferberliği çerçevesinde 11 Kasım’da Şırnak’ta da fidan dikim çalışmalarının startını vermiş olduklarını söyledi.

Fidan dikim sezonu boyunca yaklaşık 250 bin fidan dikmeyi planladıklarını ifade eden Tunç, "Bunun içerisinde gelir getirici vatandaşlara da yaklaşık 94 bin adet badem, fıstık, ceviz ve zeytin ağacı olacak. İnşallah Şırnak’ımız da yeşil alan olarak genişlemiş olacak. İnsanlara da yeşil bir hayat sunmuş olacağız" dedi.

“Geleceğimize nefes olmak için geldik”

Etkinliğe katılan öğrencilerden Asya Pala (12), “Geleceğimize nefes olmak için geldik. Çok anlamlı bir etkinlikti. Böyle bir etkinlik yapıldığı için herkese teşekkür ederim. Çok eğlenceli oldu. Çok iyi vakit geçirdik” dedi.

Çağrı Batın Aydın (12) ise cumhuriyetin 100. yılında böyle bir etkinliğin çok iyi olduğunu, geleceğe nefes olmak için geldiklerini dile getirdi.

Fidan Dikimi etkinliğinin ardından Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Alpaslan, programa katılan vatandaşlara ve öğrencilere fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Şırnak Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Alpaslan, Şırnak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yılmaz, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, Şırnak Orman İşletme Müdürü Reşit Tunç, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme