• Haberler
  • Siyaset
  • Meral Akşener'den Mahir Ünal'a zehir zemberek sözler: 'Düşünemiyor, sadece konuşabiliyormuş'

Meral Akşener'den Mahir Ünal'a zehir zemberek sözler: 'Düşünemiyor, sadece konuşabiliyormuş'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Türkçe alfabeyle ilgili sözlerinden dolayı Mahir Ünal'a sert çıktı.

Meral Akşener'den Mahir Ünal'a zehir zemberek sözler: 'Düşünemiyor, sadece konuşabiliyormuş'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir.” sözleri ile tepki toplayan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’a sert sözlerle yüklendi.

“PATOLOJİK BİR CUMHURİYET DÜŞMANLIĞI”

Ünal’ın sözlerini, ‘patolojik bir Cumhuriyet düşmanlığına kılıf bulmak’ olarak niteleyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet Bayramını idrak ettiğimiz bu hafta AK Parti’nin Grup Başkan Vekilinin, her biri patolojik incelemeye tabi tutulması gereken sözleri Cumhuriyet düşmanlıklarını ortaya koydu. Şu rezalete, şu kendisinin entelektüel hezeyanına bakar mısınız? Neymiş, bu arkadaşımız düşünemiyormuş. Sadece konuşabiliyormuş… Düşünemiyor, sadece konuşabiliyormuş”.

“TÜRKÇE İLE DÜŞÜNEMİYORSAN O SENİN KAPASİTE PROBLEMİN”

“Neymiş Türkçe ile düşünce üretilemezmiş. Bu sözleri, patolojik bir Cumhuriyet düşmanlığına kılıf bulma girişimidir. Türkçe ile düşünemiyor musun, o senin kapasite problemin. Düşünce üretmek için önce düşünmek lazım. Siz en küçük düşünme yetisine sahip oldunuz da Türkçe mi size engel oldu, siz bir kitap açıp okumaya niyetlendiniz de alfabe mi size engel oldu? Asıl mesele 20 yıl boyunca yapamadıklarını giderayak yapmak, 20 yıl boyunca yıpratamadıkları karınlarını ağrıtan kurucu değerlerimizi giderayak yıpratmaktır. Bugünkü mücadele İYİ Parti ile AK Parti mücadelesi değildir. Vahdettin’in gemisini binenlerle Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in peşinden gidenlerin mücadelesidir.”

Bakmadan Geçme