İmar affı çıktı mı? İmar affı kimleri kapsayacak?
Seçim öncesinde beklenen imar affı ya da imar barışı çıktı mı? İmar barışı kimleri kapsıyor? Çevre ve Şehircilik Bakanlığının konuyla ilgili açıklaması ne?
Kaçak yapıların ruhsatlandırılmasını ifade eden 'imar barışı' ya da 'imar affı'nın kabul edilip edilmediği sorusu internet kullanıcılarının gündeminde.
Peki, en son 2018'de çıkan ve 31 Aralık 2017'den önce yapılmış ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıları kapsayan 8'inci imar affından sonra yeni bir imar affı çıktı mı ya da çıkacak mı?
31 Aralık 2019'da son ödeme süreleri sona eren imar affının ardından 9. imar affı ile ilgili de, seçim öncesi açıklama bekleniyor.
Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, basın mensuplarına 9. iimar affı ile ilgili bir çalışmanın söz konusu olmadığını söylese de, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Temmuz ayında, 9. imar affı için TBMM’ye imar affı için yasa teklifi verdiği, TBMM Başkanlığı’nın da bu teklifi 11 Ekim Salı günü komisyona sevk ettiği öğrenildi.
Söz konusu teklife göre, “ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla Yapı Kayıt Belgesi başvuruları için daha önce belirlenmiş sürelerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılması ve daha önce bu sürelerden kaynaklı belgeleri iptal edilenler hakkında tesis edilen idari işlemlerin ve para cezalarının iptal edilmesi” amaçlanıyor.