Güneydoğulu hububatçılar hedef büyüttü
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 2024 yılı hedeflerini 4,1 milyar dolar olarak belirlediklerini açıklayarak, '2024 yılı hedefimiz 4,1 milyar dolar olup bu hedefimize ulaşabilmek için uluslararası arenalarda ve dünya pazarlarında bir çok tanıtım projesine imza atacağız' dedi.
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 2024 yılı hedeflerini 4,1 milyar dolar olarak belirlediklerini açıklayarak, “2024 yılı hedefimiz 4,1 milyar dolar olup bu hedefimize ulaşabilmek için uluslararası arenalarda ve dünya pazarlarında bir çok tanıtım projesine imza atacağız” dedi.
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu 2024 yılı hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Celal Kadooğlu, “Türkiye’nin yüzyılında Şubat 2024 ayında en yüksek rakamını gerçekleştirdik. Bu ihracatçılar birliği anlamında da ülkemiz adına da çok büyük bir motivasyon oldu. İnşallah bundan sonra diğer aylarda da rekoru devam ettirmeyi amaçlıyoruz. 2023 yılını Güneydoğu İhracatçılar Birliği anlamında 3,8 milyar dolarla ihracatımızı gerçekleştirdik. Bir önceki yıla göre yüzde 8,2 bir artış yaptık” ifadelerini kullandı.
GAİB Hububat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, 2024 yılı ihracat hedefleri ile ilgili de, “2024 yılı için de 2023 yılında 3,8 milyar gerçekleşen ihracatımızda yüzde 11 artış beklemekteyiz. Buna göre de altyapı, fuar ve B2B çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda alım heyetlerimiz olsun, ticari heyetlerin çalışmaları olsun devam ediyor. 2024 yılında 4,1 milyar dolar ihracat hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
“Asrın felaketinde toparlanmamız 5 ay sürdü”
Bölgede yaşanan depremin toparlanma sürecinin 5 ayı bulduğunu açıklayan Başkan Kadooğlu, bu süreçte büyük bir koordinasyonla çalıştıklarını vurgulayarak, “Bölgemizde sadece şubat ayı gibi görünüyor, ancak şubat ayının toparlanması yaklaşık 5 ayımızı aldı. Biz bölgemizde çok güzel bir koordinasyonla çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Burada risk masaları ortaya konuldu. Burada bir koordinasyonla, hükümetimizin, ticaret odamızın, ihracatçılar birliğinin, sanayi odasının hep beraber bir koordinasyon şeklinde ilk etapta neye ihtiyacımız olduğunu ve lojistik anlamında nasıl çözebileceğimizi belirledik. Çalışanlarımızın da bu süreçte ihtiyaçlarını gözeterek üretimlerin harekete geçmesiyle ilgili çalışmalar yaptık. Bu koordinasyonla beraber özellikle TİM’in de konteynırlarla yaşam alanlarının oluşmasında ve yeme içme organizasyonunun oluşmasıyla birlikte çok hızlı bir şekilde toparlandık. Her geçen yıl ülkemizde ve dünyada jeopolitik durumlar yaşanabiliyor. Depremi yaşadık, onun öncesinde pandemi yaşadık. Bugün de Kızıldeniz’deki problemi görüyoruz. Bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti ihracatçıları güçlü ve hızlı bir şekilde organize olabilecek durumdadır. Bu anlamda Allah’ın izniyle önümüz açık. Daha güzel rakamlarda yakalayacağız" diye konuştu.