Gönül Boran Özüpak: 'Mücadelemizin meyvesi yarım'
EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak: "Mücadelemizin meyvesi yarım halde alınmış durumda.'
Emeklilikte Yaşa Takılanları ilgilendiren düzenleme bugün Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ise, yıllardır süren mücadelelerinde bir kazanç elde etmiş olduklarından dolayı mutlu olduklarını, ancak gelinen noktada mücadelelerinin meyvesini yarım halde aldıklarını söyledi.
“STAJ, AYLIK BAĞLAMA ORANLARI, PRİM GÜNLERİ İLE İLGİLİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
Staj, aylık bağlama oranları (ABO), prim günü konusunda mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Özüpak, “Bu sonuç büyük bir çoğunluğumuzu memnun etti, ailelerdeki sevinci bizzat biliyorum. Bir yanımız eksik kalsa da, mücadelemizi kısmî olarak başarıyla sonuçlandırdık. Ama stajla ilgili bir gelişme yok, ABO konusunda, prim günleri konusunda, intibak bekleyenler konusunda arkadaşlarımızın önergeleri reddedildi. Maalesef iktidarımızın bununla ilgili bir çalışması olmadı ama önümüz seçim arefesi, bizler bu konuda da mücadelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.
“SEÇİM SÜRECİNDE ISRARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
Seçim sürecinin yaklaşması dolayısıyla, siyasi partilerin kendileri ile görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Özüpak, “Burada sonuçta yarım kalan bir süreç var, tamamlanmayan eksik çıkan bir yasa var. Muhalefet partileri de seçim öncesinde, tamamlayacaklarına dair vaatlerde bulunuyorlar. Ancak biz EYT dedik, aylık bağlama oranlarında 5 bin 500 Liraya mahkum olmayacağız dedik. Bunlardan yine vazgeçmeyeceğiz. Seçim sürecinde de var gücümüzle EYT konusundaki ısrarımıza devam edeceğiz.” dedi.
“SOSYAL YARDIM NİTELİĞİNDEKİ EMEKLİ MAAŞI”
EYT’lilere bağlanan en asgari 5 bin 500 Lira maaşı, ‘sosyal yardım niteliğindeki emekli maaşı’ olarak tanımladıklarını vurgulayan Gönül Boran Özüpak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Asgari deyince, bunun altında alırsanız geçinemeyeceğiniz anlamına geliyor. EYT’lilere bağlanan 5 bin 500 Lira maaşı da bu nedenle sosyal yardım niteliğindeki emekli maaşı olarak tanımlıyoruz. Bu da iktidarımızın, 2008 yılında çıkardığı kanunun sonucu oldu. İş böyle olunca çift dikiş yapmak, mezara kadar çalışmanın zorunlu olduğu bir süreç ortaya çıktı. Emekli olacak arkadaşlarımız en azından mutfak masraflarını çıkarabilecek belki ama mücadelemizin meyvesi yarım halde alınmış durumda. Memnun edici tarafı, tastamam oluşu olur.”
“PES ETMEDİK, YILMADIK, İNANDIK”
Özüpak, “Çok meşakkatli bir yoldan geldik her türlü hakaretlerle, iftiralara, algılarla bu mücadelenin sonuçlanmasına sebep olan açıklamalara maruz kaldık ama pes etmedik, yılmadık, inandık. Yarım da olsa geldiğimiz noktada mücadelemizi başarıyla sonuçlandırdık. EYT’li yol arkadaşlarım için de Allah afiyetle yemeyi nasip etsin diyorum. Ama bitmedi, biz mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
BİZE BİR MÜJDE VERİN.EMEKÇİYE CAN OLSUN STAJ MAGDURLARINI UNUTMAYIN BİZLER DE ÇALIŞTIK HAKKIMIZI İSTİYORUZ
STAJ MAĞDURLARINI LÜTFEN UNUTMAYIN..