• Haberler
  • Sağlık
  • Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, 'Her Ay Bir İlçedeyiz' projesi ile uzak ilçelere nitelikli sağlık hizmeti götürüyor

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, 'Her Ay Bir İlçedeyiz' projesi ile uzak ilçelere nitelikli sağlık hizmeti götürüyor

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık hizmetleri kapsamında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 'Her Ay Bir İlçedeyiz' projesini başlattı. Projeyle birlikte merkeze uzak ilçelere gönüllü hekimlerden oluşan bir ekiple ayda bir gün nitelikli sağlık hizmeti veriliyor.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, 'Her Ay Bir İlçedeyiz' projesi ile uzak ilçelere nitelikli sağlık hizmeti götürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık hizmetleri kapsamında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Her Ay Bir İlçedeyiz” projesini başlattı. Projeyle birlikte merkeze uzak ilçelere gönüllü hekimlerden oluşan bir ekiple ayda bir gün nitelikli sağlık hizmeti veriliyor.

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek başlattıkları ’Her Ay Bir İlçedeyiz’ projesi ile Giresun’un uzak ilçelerine nitelikli sağlık hizmetleri ulaştırdıklarını bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Bulut, Giresun’da güçlendirilmiş hastaneler olduğunu ancak uzak ilçelerdeki sağlık kapasitesinin tam anlamıyla yeterli olmadığını belirtti. Bu doğrultuda Türkiye’de bir ilke imza atarak Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli öğretim üyelerinden 12-13 kişilik gönüllü bir ekip oluşturduklarını dile getirdi. Ekibin içinde pediatri, dahiliye, kardiyoloji, fizik tedavi, gastroenteroloji, kadın doğum, göz, radyoloji, çocuk psikiyatrisi, kulak burun boğaz branşlarında profesör, doçent, doktor öğretim üyesi ve uzman hekimler yer alıyor.

"Her ay bir ilçedeyiz" projesi kapsamında Alucra ve Çamoluk ilçelerine gittiklerini ve 17 Şubat’ta ise Doğankent ilçesine gideceklerini belirten Bulut, şunları ifade etti:

“İlimizdeki tüm ilçelerimize nitelikli sağlıklı hizmeti ulaştırma gayesiyle başlattığımız ’Her Ay Bir İlçedeyiz’ projesi ile 17 Şubat’ta Doğankent ilçesine gideceğiz. İlk olarak Çamoluk sonra Alucra ilçesinde gerçekleştirdiğimiz projenin 3’üncüsünü Doğankent ilçemizde gerçekleştireceğiz. Ekibimiz gönüllü bir ekip. 5 hasta 10 hasta geldi demiyor. Akşama kadar gelen bütün hastaları muayene ediyoruz. Alucra ve Çamoluk’ta yaklaşık 1000 hastayı muayene ettik. Neredeyse her evden bir kişiye bakmışız. Şimdi Doğankent’te gideceğiz. Ekibimizde gastroenterolog olacak, endokrinolog olacak, kadın doğumcu olacak, çocuk uzmanı olacak, dahiliyeci olacak. Bunların hepsini getireceğiz. Tabi Kürtün ve Özkürtün’den de hasta gelecek. İlerleyen zamanda kadromuz genişlerse aynı anda farklı ilçelerde yapabiliriz. Üniversitemizde çok güçlü bir ekibimiz var.”

Proje kapsamında hasta yararını gözeterek gerekli olan tıbbi cihazları da beraberinde götürdüklerini ifade eden Bulut, “Giresun’da güçlendirilmiş hastaneler var. Merkez’de İlhan Özdemir Devlet Hastanesi, Görele Devlet Hastanesi, Bulancak Devlet Hastanesi ve Şebinkarahisar Devlet Hastanesi. Ama Şebinkarahisar’daki hekim kadromuz, tüm hastaları toparlayabilecek kapasitede mi bence değil. Biz şimdi o ilçelere gidip Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelin demiyoruz. Tıbbi cihazlarımızı oralara götürüyoruz. Amacımız Giresun sınırları içerisindeki vatandaşımızı başka ile sağlık açısından kaybetmek istemiyoruz. Biz şimdi uzak ilçelerdeki hastalarımızı istisnasız olarak buraya getiriyoruz. Oradaki vatandaşımız yalnız hissetmesin diye. Çokta güzel geri dönüşler alıyoruz. Mesleğimiz bir güzel tarafı da hayır duası almak. Sadece acil vakalarda hasta yararını gözetiyoruz. Mesela kalp krizi. Kalp krizi geçiren hasta buraya gelirse yolda etkilenebilir. Orada aciliyet gözetiyoruz. Erzincan’la protokol yaptık. Yakınlık durumunda Erzincan hastayı kabul ediyor. Onun haricinde kronik takibi olan 1-2 saatlik tedavisi olan tüm hastalarımızı buraya getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme