Erzurum Şehir Tiyatrosu 'Sosyete' adlı oyunu sahneliyor
Erzurum Şehir Tiyatrosu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzurum Büyükşehir belediyesi, İstanbul Medikal Termal katkılarıyla hazırlanan 'Sosyete' adlı tek perdelik, komedi oyunu 27-28-29 kasım 20023 tarihlerinde 19.00'da İsmail Saib Sencer İl Halk kütüphanesi konferans salonunda ücretsiz sahneleyecek.
Erzurum Şehir Tiyatrosu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzurum Büyükşehir belediyesi, İstanbul Medikal Termal katkılarıyla hazırlanan “Sosyete“ adlı tek perdelik, komedi oyunu 27-28-29 kasım 20023 tarihlerinde 19.00’da İsmail Saib Sencer İl Halk kütüphanesi konferans salonunda ücretsiz sahneleyecek.
Yönetmenliğini Semih Yetimoğlu, Sanat yönetmenliğini Ercan Seval, Sahne amirliğini ise Ekrem Budak’ın yaptığı oyun; Görgüsüzlük, edepsizlik , paranın sıcaklığı, batıya özenti, sosyal medya tahribatı, ailenin önemi ve öze dönüş. Günümüzde yaşanan rezillikler, sosyete adlı oyunumuzda mesajlarla anlatılıyor.
Oyunun yönetmeni semih Yetimoğlu, “Oyunumuzun sahnelenmesinde katkı sunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e, İl Kültür ve Turizm müdürümüz Cemal Almaz’a, İstanbul Medikal Termal tesisleri sahibi Köksal Köse’ye sanata ve sanatçıya katkılarından dolayı şükranlarımızı sunarız” dedi.
Yetimoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; “Köyde yaşayan Ferhat Leyla’yı deli gibi sevmektedir. Leyla’nın babası başlık parası istemektedir. Ferhat Leyla’sını çok sevdiği için başlık parasını kazanmak üzere İstanbul’a gider. Şansı yaver gitmektedir çok para kazanır. Sosyeteye girer ve Leyla’sını unutmuştur. Yaşadığı hayat ona göre değildir. Kendine gelir özüne döner. Batıya özenti, ailenin önemi ve öze dönüş.
Aile yapısı güçlü olan milletin devlet yapısı da çok güçlü olacaktır; çünkü aile toplumun özüdür. Manevi değerlerini kaybeden aile yapısı çöken ülkenin manevi çöküşü de hızlı olmuştur. Başlarda yalnızca aile ortamlarında yaşanan dejenerasyon zamanla toplumun tüm kesimlerine yayılır. Sevgi, saygı ve sadakat yerine kıskançlık, ikiyüzlülük, edepsizlikler, Çıkar ilişkileri, ahlaki sömürü ile anlaşılmaz bir dünyada yaşıyoruz. Güven adalet şefkat ve merhamet körelince bireylerin bir arada huzur ve barış içinde yaşamaları da İmkansızlaşıyor.
Reyting uğruna ziyan edilen gençlik, TV programları ile insanlığımıza sunulan istikbal kapısının acı gerçeklerini göstermek.
Türk kültür varlığını yüceltmek ve tanıtmak. Kaybolmaya yüz tutmuş gelenek, örf, adet ve ananelerimizi gençliğimize, İnsanlarımıza aktarmaktır amacımız. Sanat; sevgi, saygı ve işbirliği ortamının sağlanmasına katkıda bulunur. Toplum olarak daha gelişmiş, sevgiyi özümsemiş, ilişkilerimizde daha sıcak bağlar yakalamayı amaçlıyoruz sanat yoluyla. Toplumsal bağları güçlendirmek ancak kendi kültürümüzü yaşatmakla mümkündür.
Tiyatro sanatı toplumsal duyarlılığı artırmayı, kişiler arası iletişimin ve birey-toplum ilişkisinin anahtarlarını ortaya koymayı, yanlışları göstermeyi, doğruları desteklemeyi, ve en önemlisi tüm farklılıklara rağmen, karşılıklı sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, üretmeyi, kendini başkasının yerine koyarak düşünme kültürünü geliştirmektir, amacımız.”