• Haberler
  • Ağrı
  • Doğubayazıt çağ dışı foseptik kuyularından kurtulacak

Doğubayazıt çağ dışı foseptik kuyularından kurtulacak

Ağrı Doğubayazıt Belediyesi, Avrupa Birliği fon desteğiyle başlattığı proje ile ilçede halkını çağa yakışmayan foseptik kuyusu sorunun kurtaracak.

Doğubayazıt çağ dışı foseptik kuyularından kurtulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar 13 milyon Avroluk, AB destekli başlattıkları, İkinci Etap Kanalizasyon Ve Yağmur Şebekesi Projesi bittiği zaman, 4 bin 700 ailenin foseptik kuyusundan kurtulacağını söyledi.

İLK ETAPTA 4 BİN 700 HANE FOSEPTİK KUYUSUNDAN KURTULACAK

Geçen haftalarda proje kapsamında, Avrupa Birliği Delegasyonu ekibinin, rutin toplantıları kapsamında ilçeyi ziyaret ettiğini belirten Başkan Acar, kanalizasyon çalışmasının yüzde 70’inin tamamlandığını, söz verilen zamandan önce halkın hizmetine sunulacağını belirtti. Başkan Acar, “Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi hattı çalışması için normalde taahhüt edilen süre 24 aydı ama şu anda çalışma beklenenden hızlı ilerliyor. Kanalizasyon çalışmasının yüzde 70’i tamamlanmış durumda, ancak yağmur suyu çalışması henüz başlamadı. Bu durumda kanalizasyon çalışması planlanan süreden önce sona erecek. Eğer bir aksilik olmaz ise, gelecek yıl ilkbahardan önce halkımız, çağ dışı kalmış foseptik kuyularından kurtulacak. Bu çalışma kapsamında 4 bin 700 ailemiz modern kanalizasyon şebekesine kavuşacak.” dedi.

Avrupa Delegasyonu ekibinin rutin denetleme toplantılarındanAvrupa Delegasyonu ekibinin rutin denetleme toplantılarından

EK BÜTÇE İLE İLÇENİN TAMAMINA KANALİZASYON HATTI DÖŞENECEK

Öte yandan, proje kapsamında ek bütçe talep ettiklerini ve taleplerinin kabul edildiğini belirten Başkan Acar, söz konusu ek bütçe ile de ilçede geri kalan alandaki altyapı çalışmasının tamamlanacağını ifade etti. Başkan Acar, sözlerini şöyle tamamladı

“Çalışma esnasında şöyle bir avantaj oluşturduk. Proje başlamadan önce Belediyemizin kendi imkanları ile yaptığı asfalt çalışması vardı. O çalışmalarda yağmur suyu hatlarını kendimiz döşedik. Dolayısıyla, projede belirlenen yağmur suyu hatlarında fazlalık oluştu ve proje maliyeti düşmüş oldu. Biz de, zaten bize ayrılan maliyetin geri kalanını tekrar talep ettik ve olumlu yanıt aldık. 4 bin 700 hanenin dışında kalan mahallelerimizde kanalizasyon olmayan yerler de, bu ek bütçe ile yapılacak. Bu kapsamda Hasankeyf’de, Barış Mahallesinde ve Hürriyet Mahallelerinde 1000 civarında hanemizin kanalizasyon sorunu da o ek bütçeden çözülecek. Böylece ilçedeki foseptik kuyusu sorunu, tamamen ortadan kalkmış olacak. Belki aralarda tek tük kalabilir onları da Belediyemizin imkanları ile çözeceğiz. İşimiz de, derdimiz de Doğubayazıt. Hizmet bizden, dua hemşehrilerimizden."

Bakmadan Geçme