Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan burs müjdesi

Kabine Toplantısının ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversite öğrencilerinin kredi burs miktarını 850 TL'den bin 250 TL'ye çıkarıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan burs müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kabine Toplantısı sonrasında, üniversite öğrencilerinin kredi ve burs miktarlarının lisansta bin 250, yüksek lisansta 2 bin 500, doktorada 3 bin 750 liraya yükseltildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle...

"İSTİSMAR TAM BİR FACİADIR"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, "13 yaşında nişan, 14 yaşında evlilik gibi durumu kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Hele hele daha küçük yaşlardaki istismar iddiaları tam bir faciadır." 

"PKK İÇİN DE AYNI TEPKİYİ BEKLİYORUZ"

"PKK'nın, annelerinin kucağından kaçırıp dağa götürdüğü, liderlerinin istismarına maruz bıraktığı 12-13 yaşındaki kızlarımız için de aynı tepkiyi bekliyoruz." 

"Vatandaşlarımız müsterih olsun. Her türlü haksızlık, hukuksuzluk, vicdansızlık, ahlaksızlık gibi bu konuyu da her seviyede takip edip, neticelendireceğiz."

ŞIRNAK'TA PETROL KEŞFİ

"Gabar Dağı'nda 150 milyon net petrol rezervinde saha keşfettik. 2022'de karada yapılan en büyük 10 keşiften biri. Rezerv değeri yaklaşık 12 milyar dolar." 

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ ARTACAK

"(Türkiye Aile Destek Programı) Bu ay 3 milyon haneye 3,8 milyar lira nakdi kaynak aktarımı yapacağız. Kasım ve aralık aylarındaki tutarı 20,5 milyar liraya ulaşan sosyal destek ödemeleri yeni yılla birlikte katlanarak artacaktır."

Bakmadan Geçme