• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşması yaptı: 'Açık ara öndeyiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşması yaptı: 'Açık ara öndeyiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşması yaptı: 'Açık ara öndeyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre açık ara önde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle...

 

"Birileri mutfakta biz de balkonda."

"Ülkemiz 14 Mayıs seçimlerini bir demokrasi şöleniyle daha alnının akıyla tamamladı."

"Kesin olmayan resmi sonuçlara göre açık ara öndeyiz."

"Milleti bir kez daha, muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz."

"Milletimize karşı hasbi olduk. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor ama sonuçlar henüz resmen önümüze gelmediği için milli iradenin tezahürünü bekliyoruz."

"Türkiye milli iradeye olan bağlılığı ile dünyanın sayılı demokrasileri arasında yer aldığını bir kez daha ispatlamıştır."

"Tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık."

"Kayda değer hiçbir üzüntü verici hadise yaşanmadan bu seçimi tamamladık."

"CHP yöneticileri ve bazı belediye başkanlarının, kendi iç hesaplaşmalarının ürünü feveranları bu gerçeği değiştirmiyor."

"Hayatımız boyunca istisnasız milli iradenin kararına saygı duyduk."

"Seçim kampanyası dönemindeki tartışmalar artık geri kalmış, milletimiz bugün kararını vermiştir. Artık buna yeni yeni kılıflar uydurmanın anlamı yok."

"Sonuç ne olursa olsun, tercihini bizden yana yapan 27 milyon vatandaşımıza şükranlarımızı sunuyorum. Tercihini kimden yana yaparsa yapsın demokrasi şölenine katılan 56 milyon vatandaşımıza teşekkür ediyorum."

"Seçimlerde en yakın rakibimize şimdiden 1 milyon 600 bin fark attık. Kesin sonuçların çıkması ile bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum."

"Eğer milletimiz tercihini seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptı ise başımızın üstünde yeri var. Biz yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranı ile bu turu bitireceğimize inanıyorum."

"Yurt dışı oylar tamamıyla ülkemize intikal etmiş değil. Sayımları devam ediyor."

"Seçim zaferimizin gölgelenmesine yol açacak en küçük bir rehavet ve zaafiyete izin vermeden süreci takip edeceğiz."

"Seçimler Cumhur İttifakının çoğunluğu kazanmasıyla neticelenmiştir. Parlamentoda ve komisyonların genelinde Cumhur İttifakı hakimdir."

"Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum."

"Biz teröristlerle, Diyarbakır'daki kardeşlerimizin ölümüne neden Selo ile, Kandil'den talimat alanlarla bir olmadık. Biz talimatı Rabbimizden alırız, milletimizden alırız."

"Seçim sonuçlarının kesin bir şekilde açıklanmamış olması, milletimizin tercihinin bizden yana olacağı gerçeğini değiştirmiyor."

 

Bakmadan Geçme