- Haberler
- Malatya
- Çöken binanın işletme sahibi konuştu: "Yıkımın nedeni benim yaptığım tadilat değil"
Çöken binanın işletme sahibi konuştu: "Yıkımın nedeni benim yaptığım tadilat değil"
Malatya'da iki gün çöken binayla ilgili tutuklanan kişiler arasında yer alan işletme sahibi Hikmet D. 'nin savcılık ifadesi ortaya çıktı.
Malatya'da iki gün çöken binayla ilgili 3 kişi tutuklandı.Tutuklanan kişiler arasında yer alan işletme sahibi Hikmet D. ‘nin savcılık ifadesi ortaya çıktı. İşletme sahibi Hikmet D. savcılık ifadesinde, "Bu tadilatları yaparken, belediye veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne müracaat etmedim. Anlattığım sebeplerle üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. " dedi. Malatya'da İnönü caddesinde yer alan ve zemin katında işletmelerin bulunduğu tek katlı binada dün çökme gerçekleşti. Yaşanan olaya ilişkin Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınan işletme sahibi Hikmet D. ve yanında çalışan Sebahattin C, Zeki A. ile Mehmet G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
TESİSATÇI SERBEST BIRAKILDI
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden işletme sahibi Hikmet D, Zeki A. ile Mehmet G. tutuklanırken sıhhi tesisatçı Sebahattin C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İŞLETME SAHİBİNİN SAVCILIK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
İşletme sahibi Hikmet D'nin savcılık ifadesi ortaya çıktı. 2007 yılında yıkılan işyerini kiralayarak, çiğ tavuk ve pişmiş tavuk sattığını dile getiren işletmeci, savcılıkta verdiği ifadesinde şunları söyledi:
"İş yerimin yanında da bir pideci vardı. İşletmecisi 5-6 ay önce çıktı. Bende fırıncının çıktığı dükkânı kiralamak istedim. Bu sebeple mülk sahibi ile görüştüm. Mülk sahibine, 'fırıncının dükkânıyla benim dükkânımı birleştireceğimi, aradaki duvarları yıkacağımı' söyledim. Mülk sahibi ise bana biraz beklememi, pidecinin kendisine kira borcunun olduğunu, bu borcu ödedikten sonra bu mevzuyu konuşabileceğimizi söyledi. Bunun üzerine yaklaşık bir ay sonra mülk sahibi beni telefonla aradı, pideciden çıkan kişinin birikmiş kira borçlarını ödemem halinde fırıncı dükkânını da bana kiralayabileceğini ve tavukçu dükkânıma dahil edebileceğimi söyledi.”
"BEN TEKLİFİ KABUL ETTİM"
“Yani mülk sahibi açıkça fırınla benim dükkânım arasındaki duvarı yıkıp, fırıncı dükkânını benim dükkânıma dahil edebileceğimi söyledi. Ben de bu teklifi kabul ettim. Eski kiracının 70 bin lira olan borcunu mülk sahibinin hesabına havale ettim. Geri kalan kira borcunu da aydan aya ödeyecektim. Ben bu parayı gönderdikten sonra mülk sahibi bana dükkânı kiraladı. Ben de bunun üzerine yaklaşık 3 ay önce fırın dükkânının içindeki fırını çalışanlarım ve kardeşimle yıktık. Yıktığımız fırının tavana herhangi bir bağlantısı yoktu. Fırının olduğu bölüme çelik direk ve makaslar attırdım. Bu şekilde tavanı güçlendirdim. Yaklaşık iki ay önce de fırın ile benim dükkânım arasındaki duvarı ben, çalışanlarım ve kardeşim ile birlikte yıktık. Olayın olduğu günde tavan alçıpan işi için iki kişi çağırdım. Bu iki kişi hem benim tavukçu dükkânımı ve birleştirmiş olduğum fırıncı dükkânının tavanını alçıpan yapıyorlardı.”
" TAVANI BU ŞEKİLDE YAPAMAM ÇİVİ VE DÜBEL TUTMUYOR DEDİ"
"Çalışmalar sırasında ustalar tavana bir aparatla dübel ve çivi takmaya çalışıyordu ancak çivi ve dübel tutmuyordu. Bunun üzerine usta beni çağırdı ve 'Tavanı bu şekilde yapamam, dübel ve çivi tutmuyor' dedi. Ben de bir şekilde yapmasını söyledim. Sonrasında malzeme almak için iş yerinden ayrıldım. Bir kısım malzemeyi alıp işyerine bıraktım. Sonra işyerinden 10- 15 metre uzağında malzeme almaya giderken bitişik komşum beni arayarak, işyerimin bulunduğu binanın çöktüğünü söyledi. Olay yeri fotoğraflarından veya görüntüleri temin edilmişse, buradan da anlaşılacağı üzere çöken yer üst kattaki kıraathanedir. Benim fırınla birleştirdiğim yerde herhangi bir çökme söz konusu değildir. Benim düşünceme göre, bina ömrünü tamamladığı, eski olduğu için yıkılmıştır. Benim yaptığım tadilat bu yıkıma sebep olmamıştır. Ben bu tadilatları yaparken, belediye veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne müracaat etmedim. Anlattığım sebeplerle üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. "
Bakmadan Geçme





