• Haberler
  • Eğitim
  • Bir okuldan daha fazlası: Özel öğrenciler burada hayata hazırlanıyor

Bir okuldan daha fazlası: Özel öğrenciler burada hayata hazırlanıyor

Elazığ'da Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Meslek Okulu'nda eğitim gören özel ve otizmli çocuklar, mobilya ve iç mekan tasarımı, yiyecek içecek hizmetleri, el sanatları ile konaklama seyahat hizmetleri atölyelerinde meslek öğrenerek hayata atılıp, iş sahibi oluyor.

Bir okuldan daha fazlası: Özel öğrenciler burada hayata hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Meslek Okulu’nda eğitim gören özel ve otizmli çocuklar, mobilya ve iç mekan tasarımı, yiyecek içecek hizmetleri, el sanatları ile konaklama seyahat hizmetleri atölyelerinde meslek öğrenerek hayata atılıp, iş sahibi oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Mesleki Eğitim Meslek Okulu, hafif düzeyde zihinsel yetersizliği bulunanlar ile otizmli çocuklara eğitim veriyor. Okula başlayan öğrenciler, ilk yıl gözlemlendikten sonra yeteneklerine göre çeşitli alanlara yönlendiriliyor. Öğrenciler bir yandan akademik ders alırken, diğer yandan da okulda bulunan mobilya ve iç mekan tasarımı, yiyecek içecek hizmetleri, el sanatları ile konaklama seyahat hizmetleri atölyelerinde meslek öğreniyor. Atölyelerde meslek öğrenen öğrenciler, daha sonra alanlarına uygun iş yerlerine yerleştirilerek hayata atılıyor.

Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmli öğrencilere eğitim ve öğretim hizmeti verdiklerini belirten Okul Müdürü Ahmet Yıldırım, “Okulumuzda şu an dört alan var. Bunlar mobilya ve iç mekan tasarımı, yiyecek içecek hizmetleri, el sanatları ile konaklama seyahat hizmetleridir. İki tane de yeni onay aldığımız alanımız var. Bunlar tarım alanı ile süs bitkileri peyzaj ve gıda teknolojisidir. Burada çocuklarımız hem akademik hem de mesleki beceriler kazanıyor. Bu atölyeler çocukları mesleki alanda yetiştiriyor. Burada öğrendikleriyle 11 ve 12. sınıfta işletmelere gidiyorlar. İş başı eğitimi ile bu becerilerini daha da geliştiriyorlar. Amaç öğrencilerimizi hayata hazırlamak ve mesleki beceriler kazandırıp bir işe yerleştirmek. Geçmiş yıllarda mezun olup e-KPSS ile yerleşen öğrencilerimiz var. Şu an halihazırda atölyelerde eğitim görüp de işletmelerde çalışan öğrencilerimiz var. OSB’de çalışanlar var. Şehir içerisinde mobilya atölyelerine giden öğrencilerimiz var” dedi.

Öğrencilerden Yunus Emre Bahçeci, ’’Burada çeşitli ürünler yapıyoruz. Örneğin telefon tutacağı, dolap, kitaplık, masa yapıyoruz. Hocamız ile vakit geçiriyoruz. Çok güzel bir yer, sakin ve huzurlu. Atölye insana çok şey öğretiyor. Meslek ediniyoruz. Okul sonrasında işe girip para kazanacağım. Güzel bir meslek sahibi olmak istiyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme