• Haberler
  • Güncel
  • Bakan Bayraktar açıkladı: Van'da sondaj çalışması yapılacak

Bakan Bayraktar açıkladı: Van'da sondaj çalışması yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hakkari'den sonra, Eylül ayından Van'da sondaj çalışması yapılacağını açıkladı.

Bakan Bayraktar açıkladı: Van'da sondaj çalışması yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK KEŞFİ"

Gabar'daki petrol çalışmalarından söz eden Bakan Bayraktar, buradaki keşfin Cumhuriyet tarihindeki en büyük keşif olduğunu ifade etti. Bakan Bayraktar, "Terörle anılan coğrafyada keşif yaptık. Orada üretim petrol ve kara sahası olduğu için hızlı ilerliyor. Bugün itibarıyla 20 bin varile çıktık. 100 bin varil hedefimiz var. Gabar’daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir. Türkiye'nin birkaç Gabar'a ihtiyacı var." dedi. 

"ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTACAĞIZ"

Öte yandan, Eylül ayında da Van'da sondaj çalışması başlatılacağını açıklayan Bayraktar, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacaklarını ifade etti. Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Farklı deniz yetki alanları karalarda lokasyonlarda Hakkari, Eylül'de Van'da sondaj yapacağız. Müjdelerle oluşacak değerlerle dışa bağımlılığı azaltacağız. Türkiye'nin çok önemli coğrafyada. Dünyadaki petrol ve doğal gaz rezervlerinin 3'te 2'si Türkiye'nin komşuları ya da civar ülkelerde yer alıyor. Bir ürünün sizin coğrafyanızda üretim yapmak isteriz ama bu şart değil. Dolayısıyla buralarda Libya'da Irak'ta farklı alanlarda mutlaka bizim daha yoğun şekilde enerji diplomasisini devreye almak üzere TPAO, BOTAŞ'ı buralarda daha aktif şekilde kullanacağımız döneme doğru gidiyoruz. Oralardaki keşifler ülkemizin hanesine yazılacak."

Bakmadan Geçme