• Haberler
  • Eğitim
  • Anadolu Üniversitesinde 'Özel Gereksinimli Bireyler ve Kapsayıcı Afet Yönetimi' konuşuldu

Anadolu Üniversitesinde 'Özel Gereksinimli Bireyler ve Kapsayıcı Afet Yönetimi' konuşuldu

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 'Özel Gereksinimli Bireyler ve Kapsayıcı Afet Yönetimi' başlıklı konferans, Eğitim Fakültesi E-Blok Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesinde 'Özel Gereksinimli Bireyler ve Kapsayıcı Afet Yönetimi' konuşuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Özel Gereksinimli Bireyler ve Kapsayıcı Afet Yönetimi” başlıklı konferans, Eğitim Fakültesi E-Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci şunları söyledi:

“Üniversitemiz, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ile öğretmen yetiştirme sürecine katkı sağlarken aynı zamanda çeşitli merkez, enstitü ve birimlerle yetersizliği olan çocuklarımıza, ailelerine ve gençlerimize eğitim olanakları ve rehberlik hizmeti sunmaktadır. İçem, Engelliler Araştırma Enstitüsü, Engelliler Entegre Yüksekokulu, DİLKOM, ÜYEP ve Engelli Öğrenciler Birimi üniversitemiz bünyesinde kurumsal bir çatı altında bilimsel çalışmaları gerçekleştirmekte ve yetersizliği olan bireyleri toplumsal hayata kazandırmada önemli katkılar sağlamaktadır. Bugün de çalışmalarımızın bir başka boyutu olan Özel Gereksinimli Bireyler ve Kapsayıcı Afet Yönetimi konusunu konuşacağız.”

“Özel gereksinimi olan bireylerin afet konusunda eğitimi bir gerekliliktir"

Özel gereksinimli bireylere afet süreçlerinde nasıl davranılması gerektiği üzerine verilmesi gereken eğitimlerin önemine değinen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç konuşmasında şunları aktardı:

“Bu senenin başında yaşadığımız deprem felaketi ile hayatımızda daha önce rastlamadığımız en büyük yıkımı yaşadık. Bu afette birçok insanımızı kaybettik. Hayatta kalan insanlarımızın bir kısmı da özel gereksinimli bireyler haline geldi. Dolayısıyla hem onların hem de doğuştan özel gereksinimli olan bireylerin afetler konusunda eğitimi için neler yapılması gerektiği noktasında bir farkındalık ve bilinç kazandırılması gerekiyor. Bu noktada özel eğitim bölümümüzün düzenlediği etkinliğin çok faydalı olacağını düşünüyorum."

“Bu seneki seminerler dizimizin konusunu afet yönetimi olarak belirledik”

Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Ergenekon ise konuşmasında şunlara yer verdi:

“Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda özel eğitim bölümü olarak bu yılki temamızı yakın zamanda yaşadığımız afet olarak belirledik. Gerçekleşen afetler çok sayıda ilimizi ve yurttaşımızı derinden etkiledi. Pek çok vatandaşımız hayatını kaybetti, bir kısmı ise özel gereksinimli hale geldi. Dolayısıyla bizler de vatandaşlarımıza destek olabilmek adına bu seneki seminerler dizimizin konusunu afet yönetimi olarak belirledik.”

Açılış konuşmalarının ardından konferans, Ar. Gör. Ufuk Atmaca tarafından hazırlanan “6 Şubat Depremlerinin Ardından Anadolu Üniversitesi” videosunun izlenmesi ve sunumlarla devam etti. Konferans kapsamında, “Afetlerde yönetim ve koordinasyon, özel gereksinimli bireyler için afet hazırlığı, kapsayıcılık bakışıyla afet yönetimi ve 6 Şubat Depremi’nden bugüne özel gereksinimli bireylerin eğitimine yönelik deneyimler” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Konferans sonunda Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci tarafından, konuklar adına Eğitimi Destekleme Vakfı’na yapılan bağış belgeleri takdim edildi.

Konferansa Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Handan Deveci ve Dr. Öğr. Üyesi Osman Bağdat, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Bakmadan Geçme