Hapimag Sea Garden Resort Bodrum 30'uncu kuruluş yıldönümünü kutluyor
Bodrum'un koylarından Yalıçiftlik'te 1994'te faaliyete geçen Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, 30 yılda tek bir gün bile kapanmadan yerli ve yabancı 600 bin turiste hizmet verdi.
Bodrum'un koylarından Yalıçiftlik'te 1994'te faaliyete geçen Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, 30 yılda tek bir gün bile kapanmadan yerli ve yabancı 600 bin turiste hizmet verdi.
Bodrum, Yalıçiftlik'te, 4 Mart 1994'te kapılarını açan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, aradan geçen 30 yılda, pandemi döneminde bile tek bir gün kapanmadan, yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerine hizmet vermeyi sürdürdü. Hapimag Türkiye, İspanya, Hollanda, Portekiz Operasyonları Ülke Direktörü Kerem Demirkol hem otel hem de devre tatil sistemiyle çalışan tesisin tam 10 bin 950 gündür kesintisiz şekilde hizmet verdiğini vurguladı.
Geçen 30 yılda 70'e yakın ülkeden yerli ve yabancı toplam 600 bin misafiri ağırladıklarını kaydeden Demirkol, sürdürülebilir turizmin öncü isimlerinden olan otelin, gerçekleştirdikleri renovasyonlar ve yatırımlarla, çeşitlendirdikleri hizmetleriyle gelecek 30 yıla bugünden hazır olduğunun altını çizdi.
'2024 daha da iyi bir yıl olacak'
Demirkol tesisin yaz sezonu için şimdiden yüzde 20'leri rezervasyon aldığını belirterek, 'Ziyaretçi beklentisinde şimdiden 2023'e göre çok daha iyi bir noktadayız. Başta Almanya olmak üzere Avrupa pazarından yoğun talep alıyoruz. İstikrarlı büyüme çizgimizi bu yıl da sürdürüyoruz. 2024'ün bizim için geçen yıldan da daha iyi olacağını söyleyebilirim' diye konuştu.
Kuruluşundan bu yana sürdürülebilir turizm anlayışıyla çalışan ve çevreye olan duyarlılıkları sebebiyle son üç yıldır mottosunu 'Doğadan ve denizden ilham aldık' şeklinde güncelleyen otel, yıllardır sektörüne örnek oluşturan yerel, doğal ve sürdürülebilir yaşamı destekleyen çalışmalara imza atıyor.
Her alanda sürdürülebilirlik ön planda
Yapılan açıklamaya göre, devreye alınan fotovoltaik enerji üretimi tesisiyle yıllık enerji ihtiyacının yaklaşık 1,6 milyon kWh'lık bölümünü karşılayan otelde, son iki yıldır yemek atıkları kompost makineleri aracılığıyla gübreye dönüştürülüyor, daha sonra bu gübreler tesisteki bahçelerde ve zeytinliklerde kullanılıyor, artan kısmı ise çevreye dağıtılıyor. Deniz suyu arıtma tesislerinde yılda 110 bin metreküp deniz suyunu arıtıp günlük işlerinde kullanan Hapimag Sea Garden, arıtılan sularla 200 dönüme yakın yeşil alanı suluyor. Tesiste kullanılan suların arıtılmasından elde edilen su, bahçe ve çevre için her gün yapılan 850 ton sulamada kullanılıyor.
Yerel istihdama öncelik
Tesisin faaliyete geçtiği günden bu yana 15 bin kişiye istihdam sağladığını ifade eden Kerem Demirkol, 'Tesisin ihtiyaç duyduğu iş gücünün önemli bölümünü çevre köylerde yaşayan yerel halktan karşılıyoruz. Bu sayede istihdamda da sürdürülebilirlik sağlıyoruz. İnsan kaynağında sirkülasyon oranımız çok düşük, çalışanların tesisimizde ortalama çalışma süresi 10 yıl civarında ' diye konuştu.
Bugün kadın çalışan oranı yüzde 47 seviyesinde olan tesis istihdamda kadın çalışanları önceliklendiriyor. Kurum içi kariyer fırsatlarına önem veren otel, çeşitli eğitim programlarıyla birimler arası çapraz geçiş imknı sunuyor. Dileyen çalışanlar, yabancı misafirlerle iletişimin daha kolay kurulması amacıyla geçen yıl tesiste başlatılan İngilizce kursuna da katılabiliyor. Demirkol, otelde değişik kademelerde deneyim kazanan çok sayıda çalışanın, bugün yönetici pozisyonları dahil önde gelen turistik tesislerde görev aldığına dikkati çekti.
Otelde ilk günden beri yerel değerlere büyük önem gösterdiklerini kaydeden Demirkol, 'Bugün tesisteki zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerden soğuk sıkım tekniğiyle elde ettiğimiz zeytinyağları sayesinde, 200 zeytinyağı üreticisi arasından altın madalyaya değer görülen tek turizm işletmesi konumundayız. Tesis arazimizde yer alan mandalina ağaçlarından topladığımız Bodrum Mandalinalarını meyve suyu ve reçel üretiminde kullanıyoruz. Tesis içerisindeki keçiboynuzu ağaçlarından toplanan keçiboynuzları da kurabiye ve tatlı yapımında kullanılıyor. Yakın zamanda kuracağımız kovanlar sayesinde kendi balımızı üretmeye başlayacağız. Magnezyum açısından zengin olan kendi su markamız 'Neptün' ile yeraltı kaynak sularının korunmasına katkı sağlıyoruz. Misafirlerimize servis ettiğimiz ekşi mayalı ekmeklerde kullandığımız Karakılçık Unu'nu da yakınlardaki Karaova bölgesinden temin ediyoruz. Yöre halkının ürettiği incir, gambilya bakla gibi mahsullere menümüzde yer veriyoruz. Deneyimli lezzet ekibimiz Sea Garden Gastro Team, yöresel gastronomiyi yaşatmak için örnek bir çalışma sergiliyor' dedi.