ESTÜ'lü mezun 'En İyi Doktora Tezi' ödülünü kazandı
Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) mezunu Dr. Fırat Erdem, Lisansüstü Enstitüsü Uzaktan Algılama ve CBS Doktora Programı'nda Hazırladığı Teziyle, IEEE GRSS tarafından verilen 'En İyi Doktora Tezi' ödülünün sahibi oldu.
Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) mezunu Dr. Fırat Erdem, Lisansüstü Enstitüsü Uzaktan Algılama ve CBS Doktora Programı'nda Hazırladığı Teziyle, IEEE GRSS tarafından verilen 'En İyi Doktora Tezi' ödülünün sahibi oldu.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Lisansüstü Enstitüsü Uzaktan Algılama ve CBS Doktora Programı mezunu Dr. Fırat Erdem, Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Avdan danışmanlığında hazırladığı 'A Novel Deep Learning Based Approach for Spatiotemporal Image Fusion / Konum-Zamansal Görüntü Kaynaştırma İçin Derin Öğrenme Tabanlı Yeni Bir Yaklaşım' başlıklı doktora teziyle, ABD merkezli Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü, Yer Bilimleri ve Uzaktan Algılama Topluluğu Türkiye Bölümü (IEEE GRSS) tarafından düzenlenen 2023 Lisansüstü Tez Yarışması kapsamında 'Doktora' kategorisinde verilen ödülün sahibi oldu.
'Uluslararası alanda en güzel şekilde temsil edeceğine eminim'
Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Avdan, 2023 yılının en iyi doktora tezi ödülünün sahibi olan Dr. Erdem'i tebrik ederek, 'Doktoraya başladığı ilk andan itibaren araştırma ekibimin içerisinde yer alan Dr. Sayın Fırat Erdem her zaman disiplinli, özverili ve çok çalışkan bir öğrencim olmuştur. Yapmış olduğu doktora tezi ile bilimsel literatüre projeler, makaleler ve bildiriler ile katkıda bulunmuştur. 'Konum-Zamansal Görüntü Kaynaştırma İçin Derin Öğrenme Tabanlı Yeni Bir Yaklaşım' isimli doktora tezinde, uzaktan algılamada önemli bir problem olan konumsal çözünürlüğü yüksek zamansal çözünürlüğü düşük görüntüler ile konumsal çözünürlüğü düşük zamansal çözünürlüğü yüksek görüntüleri ve derin öğrenme yöntemleri kullanarak hem konumsal çözünürlüğü hem de zamansal çözünürlüğü yüksek görüntüler oluşturmuştur. Doktora tezi kapsamında uzaktan algılama için büyük bir problem olan konumsal-zamansal çözünürlük sorununu çözüme kavuşturmuştur. Dr. Sayın Erdem'in akademi basamaklarını başarılı bir şekilde çıkacağına ve ileride çok iyi bir akademisyen olup yapacağı çalışmalar ile ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda en güzel şekilde temsil edeceğine eminim' dedi.