Doğubayazıt Belediyesi öğrencilere deneme sınavı düzenledi

Ağrı Doğubayazıt Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan bin 50 öğrenci deneme sınavı düzenledi. Sınavlar yılda 4 kez yapılacak.

TAKİP ET

Eğitime verdiği desteklerle bilinen Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, ilçede 12'nci sınıfa giden bin civarında öğrenci için deneme sınavı gerçekleştirilmesini sağladı. DENEME SINAVINDAN BİN 50 ÖĞRENCİ FAYDALANDI

Türkiye genelinde deneme sınavı düzenleyen bir kurumla anlaşarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bin 50 öğrenci için yapılan deneme sınavı ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Yıldız Acar, 'Üniversiteye hazırlanan gençlerimizin, Türkiye genelindeki sıralamalarını görmesi için böyle bir çalışma yaptık. Yeter ki eğitim almak istesinler, her şey onlar için.' dedi.

ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE DE YAPILACAK

Söz konusu deneme sınavlarının yılda 4 kez yapılacağını belirten Başkan Acar, LGS'ye girecek olan ortaöğretim öğrencileri için de benzer bir uygulama yapacaklarını ifade etti. Başkan Acar, 'Bir toplum ancak Eğitim seviyesi ile ölçülür. Bize düşen en büyük görev gençlerimize üniversite yolunda onlara yol açmak. Üniversite adayı olan gençlerimizin Türkiye geneli deneme sınavlarını biz üstlendik. Her dönem 2 olmak üzere toplamda Türkiye geneli 4 deme sınavı yapacağız. Ayrıca Ortaokullara da 2 deneme sınavı yapacağız. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.' diye konuştu.

Bakmadan Geçme