Başkan Kavuş: 'Şükran'ı değerli kılan dönüşümün büyüklüğü kadar ortaya çıkan tarihi hazinedir'
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir taraftan inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken diğer taraftan bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da devam ediyor.
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir taraftan inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken diğer taraftan bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da devam ediyor.
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, yütürülen tarihi çalışmaları birlikte inceleyerek, çalışmalarda gelinen noktayı değerlendirdiler ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Başkan Mustafa Kavuş ve Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Selçuklu Dönemi eseri Erdemşah Mescidi, Karamanoğulları Dönemi eseri Mücellit Camii ve Osmanlı Dönemi eseri Kalecik Camii ve çevresinde yapılan çalışmaları inceleyerek bilgi aldılar. Türkiye'nin en büyük ikinci tescilli ada taşıma işi olan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi Tescilli Ada Etabı'nı da ziyaret eden Başkan Kavuş ve Bölge Müdürü Kılınç projenin bundan sonraki kısmı için de istişarelerde bulundular. İki isim daha sonra Meram Belediyesinin Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü 'Arkeolojik Park Alanı Etabı'na geçerek çalışmaları değerlendirdi.
Yaptıkları incelemeler hakkında açıklamalarda bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mesailerinin önemli bir bölümünü Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi için ayırdıklarını ifade ederek, 'Sur içi dediğimiz bu bölge tarihte olduğu gibi bugün de şehrimizin en kıymetli bölgesi ve hayatın merkezidir' diye konuştu. Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nin değeri ve alanın büyüklüğü bakımından ülkenin en büyük projelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Kavuş, 'Bu projeyi değerli kılan bu özellikleriyle birlikte içinde ve çevresinde bulunan kıymetli tarihi eserler ve tescilli binalardır. Bu dönüşüm projesi, tarihi eserleri ve yapıları yeniden ayağa kaldıracak olması sebebiyle de çok değerli ve kıymetlidir' dedi.
'Konuyla ilgili tüm kurumların ciddi desteği oldu'
Konya Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Konya Müze Müdürlüğü'nün proje üzerinde büyük ve ciddi emekleri olduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Kavuş, 'Konuyla ilgili tüm devlet kurumları proje başladığı günden bu yana burada oldular. Desteklerini hiç esirgemediler. Bu destekler sayesinde inşaatlar hızla yükseliyor, tarih açığa çıkıyor. Her kurumumuza ve kurumların başında olan isimlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tescilli binaların taşıma işi hızla devam ediyor. Bu etapta iki müteahhit birden çalışıyor. Projenin tamamının yapım işinde dört müteahhit, yıkım işinde ise iki ayrı müteahhit birden çalışıyor. Eski, miadını doldurmuş binaların yıkım işi sona geldi. Sırçalı ve Sultan Hamamı'nın çevresi ile Larende Caddesi'nin temizleme işi tamamlandıktan sonra orada da çalışmalar başlayacak ve proje mümkün olabilecek en kısa zamanda tamamlanacak' şeklinde konuştu.