Atatürk Üniversitesi'nden benzersiz projeler ve yenilikçi yaklaşımlar

Atatürk Üniversitesi, dijital teknolojilerin hızla geliştiği çağda öğrencilerine ve personeline en iyi hizmeti sunabilmek adına sürekli olarak ilerlemeye devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda, Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi, benzersiz projeleri ve yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çekiyor.

TAKİP ET

Atatürk Üniversitesi, dijital teknolojilerin hızla geliştiği çağda öğrencilerine ve personeline en iyi hizmeti sunabilmek adına sürekli olarak ilerlemeye devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda, Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi, benzersiz projeleri ve yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çekiyor.

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, 2019 yılında faaliyete geçen Atatürk Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi, çağı yakalamak ve hatta bir adım öne geçmek için akademik ve bilimsel çalışmaların dijital platformlara taşınması, sürekli güncellenmesi ve dinamik olarak yürütülmesi için her geçen gün çok sayıda başarılı projeye imza atıyor.

Atatürk Üniversitesi, 'Dijital Üniversite' Dönüşümünü Sürdürüyor

Bu projeler arasında, Yeni Yükseköğretim Kurulu (YÖK) vizyonu çerçevesinde dijital dönüşümün Atatürk Üniversitesine entegre edilmesini esas alınarak hazırlanan 'Dijital Üniversite Dönüşümün Yol Haritası' isimli çalışma, Atatürk Üniversitesinde yürütülen Dijital Üniversite projesinin bir ürünü olarak dikkat çekiyor. Proje kapsamında geliştirilen ve Atatürk Üniversitesinde uygulanan 'dijital dönüşümde 7 boyutlu stratejik model' yükseköğretim kurumlarının dijital kabiliyetlerinin belirlenmesi, düzenli aralıklarla izlenmesi, iyileştirilmesi ve dijitalleşme konusundaki strateji ve hedeflerinin geliştirilmesi açısından bir ilk olup, yükseköğretim kurumlarına yol gösterici olma niteliği taşıyor.

Prof. Dr. Çavuşoğlu: 'Üniversitemizin Dijital Altyapısını Güçlendiriyoruz'

Çalışmada; Atatürk Üniversitesinin dijital dönüşüm yaklaşımının, gerçekleştirilen örnek uygulamalarla birlikte bilimsel bir bakış açısıyla kapsamlı bir şekilde ortaya konulduğunu belirten Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, bu çalışmanın aynı zamanda Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri kapsamında Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları kategorisinde YÖK 2022 Yılı Üstün Başarı Ödülü'ne layık görüldüğünü dile getirdi. Teknolojinin gücünü kullanarak eğitim, araştırma ve yönetim süreçlerini optimize etmeyi amaçlayan birimlerden biri olduklarını aktaran Prof. Dr. Çavuşoğlu, üniversitenin dijital altyapısını güçlendirerek, öğrenci deneyimini iyileştirmek ve akademik başarıyı desteklemek için çeşitli projeler yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Rektör Çomaklı: 'Yenilikçi Eğitim Araçlarını Üniversitemize Entegre Ettik'

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında kurulan Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisinin birçok yeniliği de beraberinde getirdiğini belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, interaktif öğrenme platformları ve sanal sınıf ortamları gibi yenilikçi eğitim araçlarını öğretim programlarına entegre ederek öğrencilerin etkileşimini artırmayı ve öğrenme deneyimini zenginleştirmeyi hedeflediklerini, üniversitenin araştırma kapasitesini artırmak amacıyla araştırmacılara yönelik veri analizi araçları, araştırma yönetim sistemleri ve dijital kütüphane hizmetleri gibi araçlar sunduklarını ve bu sayede, bilimsel keşiflerin ve yayınların daha etkin bir şekilde yönetilmesi ve paylaşılması sağladıklarını dile getirdi.

'Geleceğin Dünyasında da Var Olmak İçin Çalışıyoruz'

Özellikle pandemi sürecinde dijitalleşmenin öneminin daha da ön plana çıktığını aktaran Rektör Çomaklı: 'Üniversitemiz, dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı yenilikler konusunda öncü bir rol üstlenmektedir. Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisimiz bu hedefe ulaşmamızda kritik bir rol oynamaktadır ve sürekli olarak yeni ve heyecan verici projeler geliştirerek öğrencilerimize ve personelimize daha iyi bir deneyim sunmaya devam edecektir. Sadece bugünü değil geleceğin dünyasında da var olmak için çalışmalarını sürdüren ofisimizin gelecekteki planları arasında, yapay zek, nesnelerin interneti (IoT) ve blok zinciri gibi yeni teknolojilerin kullanımını daha da yaygınlaştırarak üniversiteye daha fazla değer katmak bulunmaktadır. Bu güncel gelişmelerle, Üniversitemiz Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi, dijital çağın ihtiyaçlarına uyum sağlayarak öncü bir rol üstlenmeye devam edecektir' dedi.

Bakmadan Geçme