• Haberler
  • Güncel
  • Ağırel'den Maçoğlu'na: 'Ağrı elektriği ödemiyor, siz de ödemeyin'

Ağırel'den Maçoğlu'na: 'Ağrı elektriği ödemiyor, siz de ödemeyin'

Gazeteci Murat Ağırel, elektrik faturasını ödeyemediklerini söyleyen Tunceli Belediyesi Başkanı Maçoğlu'na, 'Ödemeyin. Ağrı Belediyesi elektriği ödemiyor.' dedi.

Ağırel'den Maçoğlu'na: 'Ağrı elektriği ödemiyor, siz de ödemeyin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamuoyunun Komünist Başkan dediği Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Halk TV’de yayınlanan ‘Kayda Geçsin’ programına katıldı. Gazeteciler Şule Aydın, Murat Ağırel ve Timur Soykan’ın sorularını yanıtlayan Maçoğlu, İller Bankasından gelen ödeneğin belediye masraflarını karşılamadığını ifade etti. Normal şartlarda dayanışma ile belediyenin giderlerini karşıladıklarını belirten Maçoğlu, gelen zamlardan sonra artık onu da yapamadıklarını dile getirdi.

GEÇEN YIL 300 BİN LİRA, BU YIL 2 MİLYON LİRA

Geçen yıl bu zamanlarda ödediği 300 bin küsur liralık elektrik faturasının bu yıl 2 milyon Lira civarında geldiğine dikkat çeken Maçoğlu, şunları söyledi:

“SGK ve vergileri, elektrik faturalarını ödeyemez haldeyiz. İller Bankasının bize gönderdiği maaş bizim işçi maaşlarımızı karşılayamaz şekilde. Eskiden merkezi bütçeden gelen pay, belli bir şekilde giderleri ödeyebileceği gibi büyük projelere de gidiyordu. Ama şimdi öyle değil, merkezi bütçeden gelen pay küçüldü. Ama sanayisi büyük olmayan, belli bir şeyi satmayan belediyeler bunu karşılayamaz hale geldi.  İhale yapmaz, kendi öz gücünüzle çalışanınızla birlikte iş yaparsanız; diyelim ki zaman zaman halkı kendi yoldaşlarınızı çalışmalara dahil ederseniz, diğer taraftan müdürlükleriniz, belediye başkan yardımcıları ve başkanlara tüm özel giderleri kendi maaşlarından ödeme zorunluluğu kılarsanız bir hayli gelir oluyor. Belediyelerde 8, 10 tane müdürlüklerle makam aracı olması gerekiyor. Öyle bir şey olunca ciddi bir benzin, mazot gideri oluyor. Mesela ben, güvenlik, şoför, misafirlerin karşılamalarına kadar; festival ve benzeri hariç, mümkün olduğu kadar kendi bütçemle ya da gelenlerle ortaklaşa yaptığımız bütçelerle oluşturuyoruz. Böyle olunca aylık 100-150 bin lira tasarruf sağlıyorsunuz ama bu süreçte bu da yetmemeye başladı, çerez gibi gelmeye başladı. Çünkü geçen yıl 300 bin Lira gelen elektrik faturası 2 milyon Lira geliyor artık.”

“AĞRI’DA MUHASEBE KAYITLARINA BİLE ALINMIYOR”

Gazeteci Murat Ağırel de Maçoğlu’na, Ağrı Belediyesinin faturaları ödemediğini iddia ederek, ödemeyin önerisinde bulundu. Ağırel, “Ödemeyin. Kesilince de mahkemeye verin. Ağrı Belediyesi ödeyince kesilmiyor. Hesaplarda muhasebe kayıtlarına bile alınmıyor.” dedi.

“ELEKTRİKLERİMİZİ KESTİLER, KAÇAK ELEKTRİK KULLANIYORUZ”

Maçoğlu, Ağırel’in sözlerine şöyle yanıt verdi:

“Ödemiyoruz. Zaten 9-10 yerde kesildi. Ortak kullanım alanlarını da kesiyorlar. Biz kaçak kullanıyoruz bazı yerlerde. Bunu şeffaf olarak söylüyorum. Ödememe gibi bir zihniyetimiz yok. Sonuçta kamucu bir siyaset yürütüyoruz. Ama İller Bankasından gelen parayla SGK’yı ödeyemiyorum. Bir yıl önce 200, 300 bin mazot parası verirken şimdi 2 milyon veriyorum. İller Bankasından gelen para 101 milyon civarında. Kayyumdan aldım, bütçe üzeri çok büyük borçla aldım. Gelen para maaşların beşte biri değildi. Dayanışma ile ödedik.”

Bakmadan Geçme