• Haberler
  • Güncel
  • Adana Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Alan:

Adana Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Alan:

Adana Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Alan, ağır ve orta hasarlı binaların yerine dönüşümünü sağlayacak konutlara öncelik verdiklerini söyleyerek, 'devletimiz 750 bin TL hibe, 750 bin TL ise kredi olmak üzere 1 milyon 500 bin TL destek vermeye başladı' dedi.

Adana Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Alan:
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adana Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Alan, ağır ve orta hasarlı binaların yerine dönüşümünü sağlayacak konutlara öncelik verdiklerini söyleyerek, “devletimiz 750 bin TL hibe, 750 bin TL ise kredi olmak üzere 1 milyon 500 bin TL destek vermeye başladı” dedi.

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) yaşanılan deprem sonrası hasarlı binaların durumu ve kentsel dönüşüm için yol haritasını ortaya koyan istişarelerde bulundu. Kentsel dönüşüm konusu Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Alan ve DAİMFED yöneticileri ve üyelerinin katılımıyla ele alındı.

Toplantıda konuşan Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Alan, DAİMFED’in çalıştığı sosyal projelerin öneminin farkında olduklarını ifade ederek, “Bu doğrultuda ele aldığımız hepimizi derinden yaralayan asrın felaketinin izlerini silmek zorundayız. Bakanlık olarak gerekli hibe ve destekler hazırlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olarak da tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımıza ve inşaat sektörünün temsilcisi müteahhitlerimize kapımız açık, her türlü desteği vermeye hazırız. Öncelikli olarak ağır hasarlı ve orta hasarlı binalarımızın yerine dönüşüm sağlayacak konutlara öncelik veriyoruz. Bu doğrultuda devletimiz 750 bin TL hibe, 750 bin TL ise kredi olmak üzere 1 milyon 500 bin TL desteğini vermeye başladı. Ayrıca 40 bin TL de bürokratik işlemlerin harçlar için hibe veriyor. Her şey insanlarımızın yaralarını sararak bir an evvel konutlarına kavuşmasını sağlamak. Elbette bunlar yapılırken bürokratik işlemler gerekecek. Çıkan zorluklara da kurum olarak hazırlıklıyız. Bir örnek olarak belediyeden ruhsat almada zorluk çıkarsa ya da ruhsat alamazsa biz kurum olarak ruhsat verme yetkisine de sahibiz. Sonuç olarak ortak paydamız kurum olarak bizlerin sektör temsilcisi olarak siz müteahhitlerimizin iş birliği içinde olmamızdır” dedi.

“Felaketin izlerini silip yaralarını sarmak istiyoruz”

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu da, DAİMFED olarak Adananın yararına olacak her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade ederek, “Gerek Adana ’da gerekse deprem felaketi yaşanan 11 ilimizde çok önemli işlere imza attık. Kurtarma çalışmaları ve sonrasında yıkım hafriyat kaldırma çalışmalarına tam destek verdik. Bir an önce felaketin izlerini silip yaralarını sarmak istiyoruz. Desteklerimizde bu doğrultuda artarak devam edecektir. Ayrıca belirtmek isterim ki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Alan’ın Gaziantep’ten süre gelen mesleki bilgi birikim ve tecrübelerine inanıyor, dolayısıyla süreci sağlam ve kısa sürede aşacağız” diye konuştu.

Sigorta yetkilisi Fatma Kocahal ise sigorta yetkilileri olarak sağlam binaların yapımı sürecinde her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, “Öncelikli olarak binaların yapım sürecinde ve sonrasında yaşanan yaşanacak olan olumsuzlukların giderilmesini kapsayan ‘İnşaat Risk Sigortası’ ile uzun yıllar süren ve büyük emeklerle hayata geçirilen geleceğin yapıları ve yaşam alanları, inşaat sürecinde birçok risk ile karşı karşıya kalmasının önüne geçmeliyiz” dedi.

Bakmadan Geçme