Soydan: '13 ilçemiz için ayrı projelerimiz var'

Seçim çalışmaları kapsamında Silifke ilçesine giden Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, '13 ilçemiz için ayrı ayrı projeler hazırladık. Her bir ilçelerimizin özelliklerini gözeterek onları öne çıkaracağız. Düğün ve toplantı salonu eksikliğini de gidereceğiz' dedi.

Soydan: '13 ilçemiz için ayrı projelerimiz var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim çalışmaları kapsamında Silifke ilçesine giden Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, “13 ilçemiz için ayrı ayrı projeler hazırladık. Her bir ilçelerimizin özelliklerini gözeterek onları öne çıkaracağız. Düğün ve toplantı salonu eksikliğini de gidereceğiz” dedi.

Silifke ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Soydan, “Her ilçemizin kendine özel sorunları var. Yaptığımız gezilerde vatandaşlarımız bize bunları tek tek anlatıyor. İlçe belediyesi ile büyükşehir belediyesinin uyumu çok önemli. Bu sağlanamamış. Ancak biz göreve geldiğimizde hem uyum hem de hizmet gelecek. Hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ayrıştırmadan hizmetlerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“Çok amaçlı salonlar için hemen harekete geçeceğiz”

İlçelerden gelen taleplere de dikkat çeken Soydan, “Özellikle Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Silifke, Çamlıyayla başta olmak üzere, orada yaşayan vatandaşlarımızın çok amaçlı salonlara ihtiyaç duyduğunu bildiğimiz için vakit kaybetmeden harekete geçeceğiz. Öğrencilerimizin, sanayicilerimizin, meslek odalarımızın, özel etkinliklerini yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızın kullanabileceği alanlar için göreve geldiğimizde hızlıca çalışmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Herkes için belediyecilik yapacağız”

İlçelerin tamamında kültürel, sanatsal, eğitim ve iş toplantıları gibi geniş yelpazede etkinliklerin düzenleneceği salonlar inşa edeceklerini kaydeden Soydan, "Bu anlamda herkes için belediyecilik yapacağız. Salonlarımızı dezavantajlı bireylerimizin erişimine de uygun hale getireceğiz. Öte yandan bu salonların teknolojik alt yapıları ve esnek kullanım özellikleri açısından modern yapılar olacağını da söylemekte fayda var” şeklinde konuştu.

Mersin’deki iş dünyası ile buluşmalarına da devam eden Soydan, tekstil atölyesi çalışanları ve Sanayi Sitesi yöneticileriyle de bir araya geldi. Vatandaşı sürekli dinlediklerini vurgulayan Soydan, Mersin Büyükşehir Belediyesinin kiralara ciddi paralar harcadığını hatırlatarak, “Bütçe yönetimi çok önemli. İş insanlarını Mersin’e çekmek istiyorsak önce onlara biz belediye olarak güven vermeliyiz. İşte bu yüzden her yıl kentin tüm dinamikleri ile muhtarlar, STK temsilcileri, basınımız ve halkımızla bir araya gelerek yılın değerlendirmesini yapacağız, hesap vereceğiz. Mersin’de bu toplantıları artık göremiyoruz” dedi.

“Mahalle sofralarında buluşacağız. Gençlere her Ay 10 GB internet”

Siyasetçinin vatandaşın içinde olması gerektiğini vurgulayan Soydan, gençlere her ay 10 GB internet, burs ve mahalle sofraları müjdelerini vererek şunları söyledi; "Yaptığımız gezilerde, halkımız seçimden önce onları unutan başkanlardan şikayetçi. Biz ise tam da bu noktada mahalle sofraları ile halkımızla bir araya geleceğiz. Sorunları, talepleri direk onlardan dinleyeceğiz. Halkın, aracıya değil, o kenti yöneten başkanla direk buluşması lazım. Gençler de bizim için çok önemli. Gerçek bir projeyi hak ediyorlar. Onlara da her ay 10 GB internet ile burs desteği vereceğiz.“

Bakmadan Geçme